شریک سازید:
یک نهاد مددرسان خارجی، با هزینهی بیش از دونیم میلیون دالر دو پروژه را در پنج ولسوالی این ولایت تطبیق می نماید.
گزارش: جلالالدین جوینده
ریاست اقتصاد ولایت بدخشان از راهاندازی دو پروژه با هزینهی بیش از دو نیم میلیون دالر از سوی یک نهاد مددرسان خارجی، در شمار از ولسوالیهای این ولایت خبر داد.
در یک خبرنامهی این ریاست که به رسانهی اطلاعات شهر فرستاده شد آمده است که، این پروژهها از سوی نهاد مددرسان «مجادله برضد گرسنگی» در ولسوالیهای ارگو، درایم، شهربزرگ، وردوج و یمگان تطبیق خواهند شد.
این پروژهها در بخشهای روان درمانی، بهداشت غذایی، سوء تغذیه و انتقال آب آشامیدنی به مراکز بهداشتی این ولسوالیها تطبیق میگردند.
براساس معلومات ریاست اقتصاد، پروژهی روان درمانی و بهداشت غذایی با هزینهی یک میلیون و ۳۱۵ هزار ۲۴۱ دالر و پروژهی انتقال آب آشامیدنی با هزینهی یک میلیون و ۲۲۴ هزار ۸۴۵ دالر تطبیق خواهند شد.
ریاست اقتصاد ولایت بدخشان میگوید که، با تطبیق این پروژهها هزاران نفر از باشندگان این ولسوالیها مستفید میگردند.
با این حال، دین غلام اسامه، رییس اقتصاد ولایت بدخشان در دیدار با مسوولان این نهاد در فیضآباد بر تطبیق سالم و شفاف این پروژهها تاکید کرده است. آقای اسامه از کارمندان ریاست اقتصاد و سایر نهادهای دولتی مرتبط خواسته است که از چگونگی تطبیق این پروژهها نظارت مؤثر نمایند.
از سویی هم، شمار از باشندگان این ولسوالیها با استقبال از راه اندازی این پروژهها در مناطق شان، از این نهاد مددرسان میخواهند که در تطبیق پروژهها اولویتهای محلی را در نظر بگیرند و پروژههای خود را به گونهی معیاری تطبیق نمایند.
عبدالستار، یک باشندهی ولسوالی ارگو در شهرک وحدت به خبرنگار اطلاعات شهر گفته است که، بسیاری از پروژهها در سالهای حاکمیت جمهوریت با کیفیت بسیار پایین تطبیق شدند که شش ماه و یک سال بعد از تحویلی دهی آنها، تخریب شدند.
شکرالله، یک باشندهی ولسوالی درایم که در حالحاضر در فیضآباد زندگی می کند، از نهادهای دولتی میخواهد که فعالیت نهادهای مدد رسان را بیشتر نظارت نمایند؛ زیرا به گفتهی او پول را که جهان به مردم بدخشان کمک میکنند باید در پروژههای زیربنایی به مصرف برسند.
او، هرچند فعالیت نهادهای مددرسان در این ولایت را میستاید؛ اما بر نظارت بیشتر از اجرای این پروژهها تاکید دارد.
این درحالیست که دستکم در دو سال پسین میلیونها دالر از سوی نهادهای مددرسان داخلی و خارجی در بخشهای مختلف بدخشان به مصرف رسید؛ اما مردم میگویند که بیشتر این کمکها در ارایه کمکهای بشری به مصرف رسیده و پروژههای توسعهای و زیربنایی را کمتر شاهد بوده اند.
آنان از این نهادهای تمویلکننده، می خواهند که برای رشد اقتصادی و خودکفایی مردم بیشتر به تطبیق پروژههای زیربنایی اقدام نمایند.