پنج‌شنبه، 01 قوس 1403

عروسی های گروهی در بدخشان برگزار می‌گردد؟

گزارش
بازدیدها: 65
شریک سازید:

شماری از جوانان در بدخشان که با وضعیت اقتصادی دشوار مواجه‌اند، از مسؤولان محلی، نهادهای خیریه و بازرگانان می‌خواهند که با برگزاری عروسی‌های گروهی، به آنان کمک کنند.

گزارش: صفیه امیری و جلال‌الدین جوینده 

این جوانان می‌گویند که هزینه‌های سنگین عروسی به شیوه‌های سنتی، مانع ازدواج آنها شده و برگزاری مراسم‌های گروهی می‌تواند فشارهای مالی را کاهش دهد و شرایط آغاز زندگی مشترک را برای آنان آسان‌تر سازد.

محمد حسین، یکی از جوانان فیض‌آباد، با بیان اینکه برگزاری مراسم عروسی، مشکلات زیادی را برای جوانان ایجاد کرده، می‌گوید که از پنج سال به اینسو نامزاد است و از بهر مشکلات اقتصادی موفق به عروسی نشده است.

او به جلال‌الدین جوینده خبرنگار اطلاعات شهر گفت:« زندگی کردن سخت شده است و برای ما جوانان، تأمین هزینه‌های عروسی به‌تنهایی امکان‌پذیر نیست. عروسی گروهی راهی است که کمک می‌کند که پس از عروسی زندگی آرام و مرفه داشته باشیم.»

از طرف دیگر، شریف‌الله از بهارک، با اشاره به سنت‌های محلی و توقعات جامعه از عروسی‌های مجلل، می‌گوید: « ما می‌خواهیم عروسی داشته باشیم، اما با هزینه‌هایی که امروزه معمول است، این کار برای ما تقریباً غیرممکن شده است. برگزاری عروسی‌های گروهی می‌تواند راهی برای کاهش این هزینه‌ها باشد.»

او گفت که بازرگانان در سایر ولایت‌ها همه‌ساله صدها جوان را کمک می‌کنند که عروسی کنند؛ اما این برنامه تااکنون در بدخشان از سوی هیچ شخص و نهاد راه‌اندازی نشده است.

نوریه، نامزددار جوانی از فیض‌آباد، نیز به فشارهای اقتصادی و انتظارات خانواده‌ها اشاره می‌کند و می‌گوید که تحت فشار خانواده از هفت سال به اینسو نتوانسته است که مراسم عروسی خود را برپا کند؛ زیرا همسر آینده‌اش توان پرداخت مصارف گزاف را ندارد.

او به صفیه امیری، خبرنگار اطلاعات شهر گفت:« برخی‌ خانواده‌ها فکر می‌کنند عروسی باید بزرگ و پرهزینه باشد تا ارزش داشته باشد، ولی ما جوانان می‌خواهیم زندگی‌مان را ساده و بدون مشکلات مالی شروع کنیم. اگر افراد صاحب توانایی مالی در بدخشان بتوانند عروسی‌های گروهی برگزار کنند، ما می‌توانیم در آینده یک زندگی بهتر داشته باشیم.»

فایزه از فیض‌آباد، نیز معتقد است که عروسی‌های گروهی می‌توانند در کنار کاهش هزینه‌ها، حس همکاری و همبستگی میان جوانان و خانواده‌ها را تقویت کنند.

او می‌گوید: "عروسی گروهی نشان‌دهنده یکپارچگی جامعه است. این نوع عروسی می‌تواند کمک کند تا از این مرحله با همکاری و همراهی همدیگر عبور کنیم و خانواده‌ها نیز بار کمتری به دوش بگیرند."

در همین‌حال این جوانان از نهادهای خیریه و افراد که اقتصاد بهتر دارند می‌خواهند که اساس‌گذار فرهنگ برگزاری عروسی های گروهی در بدخشان باشند.

نویدالله، باشنده‌ی ولسوالی ارگو، امیدوار است که نهادهای خیریه و بازرگانان محلی در این زمینه اقدام کنند.

او گفت:»اگر  خیرین دست‌به‌کار شوند و برای برگزاری عروسی‌های گروهی کمک کنند، می‌توانیم زودتر ازدواج کنیم و زندگی‌مان را آغاز نماییم."

جوانان بدخشانی که با فشارهای مالی و سنت‌های پرهزینه ازدواج مواجه هستند، عروسی‌های گروهی را راه‌حلی مؤثر می‌دانند.

آنان که همه‌ساله شاهد برپایی چنین عروسی‌ها در کابل و شماری ولایت‌های از کشور هستند، اکنون امید دارند که با توجه به خواسته‌های آنها، مقام‌های محلی و افراد دارای توانایی مالی در این زمینه همکاری کنند تا این جوانان بتوانند زندگی مشترک‌شان را بدون دغدغه مالی و با حمایت جامعه آغاز نمایند.

 

اطلاعات شهر

اطلاعات شهر