سه‌شنبه، 09 دلو 1403

زنان معتاد به تریاک در ولسوالی‌های مرزی بدخشان می‌خواهند درمان شوند

گزارش
بازدیدها: 125
شریک سازید:

شماری از زنان در ولسوالی‌های مرزی بدخشان که از اعتیاد به تریاک رنج می‌برند، می‌گویند تمایل به ترک اعتیاد و درمان دارند.

گزارشگر: حسیبه سلیمی 

این زنان می‌گویند که جنگ‌های پنج دهه گذشته، فقر شدید اقتصادی، نبود امکانات بهداشتی و فشارهای اجتماعی آنان را مجبور به استفاده از مواد مخدر نموده است.

ذوفنون، یکی از این زنان که برای درمان به شهر فیض‌آباد آمده، در گفت‌وگو با خبرنگار اطلاعات شهر گفت که استفاده از تریاک برای درمان بسیاری از بیماری‌ها آنان را معتاد ساخته است.

او می‌گوید:« وقتی‌که مریض می‌شدیم بخاطر نبود دوا و داکتر به ما تریاک می‌دادند و ما هم هیچ گزینه‌ای جز استفاده از تریاک نداشتیم.»

گل‌ماه، یکی دیگر از زنان معتاد از ولسوالی شغنان، که ۲۵ سال می‌شود تریاک استفاده می‌کند، می‌گوید که می‌خواهد اعتیاد را ترک کند؛ اما به دلایلی از جمله فقر و نبود مراکز درمان رایگان هنوز موفق به انجام این کار نشده است.

او از مسؤولا در حکومت محلی بدخشان می‌خواهد که با ایجاد مراکز درمانی معتادین در ولسوالی‌ها زنان را کمک نمایند.

او گفت:« در ولسوالی ما هیچ مرکز درمانی برای ترک اعتیاد وجود ندارد. ما تنها مانده‌ایم و برای درمان به شهر آمدیم و اینجا هم ظرفیت پذیرش مرکز های درمانی بسیار پایین است، می‌خواهیم اعتیاد را ترک کنیم و زندگی خوب داشته باشیم.»

شیرین، زن دیگری از ولسوالی زیباک، تاکید می‌کند که بسیاری از زنان در این ولسوالی‌ها به دلیل شرایط سخت زندگی به مواد مخدر پناه برده‌اند و حالا با اراده‌ای قوی می‌خواهند از این وضعیت رهایی یابند.

او که ۱۲ سال می‌شود از تریاک همچون دوای مسکین استفاده می‌کند، می‌گوید که برای نخستین‌بار زمانی از تریاک استفاده کرد که به بیماری کمر درد مصاب شد.

به گفته‌ی بانو شیرین، شوهرش نیز معتاد بود و بخاطر تسکین درد کمرش به او تریاک داد و در نهایت در پی استفاده‌های پی‌هم به این مواد معتاد شد.

بااین حال، این زنان خواستار ایجاد مراکز درمانی برای ترک اعتیاد در ولسوالی‌های مرزی بدخشان هستند تا بتوانند بدون نیاز به سفر طولانی به فیض‌آباد، در محل زندگی خود درمان شوند.  

این در حالی است که در ماه جدی سال گذشته، یک مرکز درمان معتادین ویژه بانوان با ظرفیت ۵۰ بستر در فیض‌‌آباد ایجاد گردید؛ اما زنان معتاد در ولسوالی‌‌ها خواستار درمان در مناطق خود هستند.

گفتنی است که در سطح ولایت بدخشان ۵۳ هزار معتاد وجود دارد که ۳ هزار آن را زنان و کودکان تشکیل میدهد.

بربنیاد آمارها،  بعد از روی کار آمدن حکومت جدید، بیش از ۶ هزار فرد مبتلا به مواد مخدر در بدخشان بعد از درمان به زندگی عادی خود برگشته‌اند.

اطلاعات شهر

اطلاعات شهر