شریک سازید:
شماری از زنان در ولایت بدخشان خواستار راهاندازی برنامههای رواندرمانی برای بهبود وضعیت روحی و روانی خود هستند.
گزارش: صفیه امیری
این زنان در گفتگو با صفیه امیری، خبرنگار اطلاعات شهر میگویند که پنج دهه جنگ در کشور تاثیرات عمیقی بر زندگی آنان گذاشته و بسیاری را به انواع مختلف بیماریهای روانی مانند اضطراب، افسردگی و ترس مبتلا کرده است.
نیلوفر، یکی از ساکنان فیضآباد، گفت که برگزاری چنین برنامهها میتواند به کاهش استرس و بهبود سلامت روانی زنان کمک کند.
او افزود: «حالا که امنیت وجود دارد، احساس میکنم که ضرورت است تا حکومت و نهادهای غیردولتی به کمک زنان اقدام کنند؛ چون جنگ و نابسامانیهای مداوم، بسیاری از زنان را در شرایط بحرانی روحی قرار داده است و نیاز به رواندرمانی و حمایتهای روانی-اجتماعی بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.»
مریم ، یکی دیگر از باشندههای فیضآباد، گفت: «سالها جنگ و ناامنی باعث شده است که بیشتر زنان این ولایت دچار افسردگی و اضطراب شدید شوند. ما به خدمات رواندرمانی و مشاوره نیاز داریم تا بتوانیم از این شرایط دشوار عبور کنیم.»
اما حمیرا حمیدی، روان درمانگر که ارایهی مشاوره به دهها زن را در کارنامه دارد، به اطلاعات شهر گفت «بیشترین زنان در مناطق روستایی بدخشان ضرورت به ارایهی برنامههای رواندرمانی دارند. برنامههای رواندرمانی میتواند به بازگرداندن امید و سلامت روانی این زنان کمک کند.»
به گفتهی کارشناسان، بیماریهای روانی در میان زنان مناطق جنگزده به دلیل تجربیات طولانی مدت از خشونت، فقر و ناامنی، به یک چالش جدی تبدیل شده است.
بسیاری از این زنان به خدمات رواندرمانی و مشاوره دسترسی ندارند و این امر میتواند باعث تشدید مشکلات روانی آنان شود.
فعالان حقوق زن و متخصصان سلامت روانی نیز تاکید میکنند که راهاندازی برنامههای مشاوره همراه با توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی زنان، گامهای موثری در بهبود وضعیت آنان خواهد بود.
این در حالی است که بربنیاد یک آمار سازمان جهانی بهداشت، هشتاد درصد شهروندان کشور که بدخشان نیز شامل آن است، دچار آسیبهای روانی هستند.
براساس این گزارش، از هر هشت نفر درجهان یک تن به بیماریهای روانی دچار است و تاکنون افراد زیادی به مراقبتهای بهداشت روانی با کیفیت در جهان دسترسی ندارند.