شریک سازید:
شماری از دختران تازه فارغ رشتههای علوم پزشکی در فیضآباد از حکومت میخواهند که زمینههای کاری را برای آنان فراهم کند.
این دختران میگویند با وجود گذشت سه تا پنج سال از فارغالتحصیلیشان، هنوز در هیچ نهاد دولتی یا غیردولتی جذب نشدهاند.
انوشه، یکی از این فارغالتحصیلان که دو سال پیش مدرک قابلگی خود را دریافت کرده است، به اطلاعات شهر گفت که تاکنون موفق به یافتن شغل نشده است.
او میگوید: «با وجود نیاز شدید جامعه به خدمات پزشکی، هنوز برای ما زمینههای شغلی فراهم نشده است. به دفاتری که در این بخش فعالیت دارند مراجعه میکنیم و از ما تجربهی کاری میخواهند، در حالی که وقتی کار نباشد و استخدام نشویم، چگونه میتوانیم تجربه کاری ارائه دهیم؟»
نسرین، دیگر فارغالتحصیل رشته قابلگی در فیضآباد، نیز از این وضعیت شکایت دارد و از حکومت میخواهد تا برای ایجاد فرصتهای شغلی برای آنان اقدام جدی کند.
این دختران تاکید دارند که نبود فرصتهای شغلی نه تنها آینده آنها را تحت تأثیر قرار داده، بلکه باعث از بین رفتن مهارتهایی میشود که در دوران تحصیل کسب کردهاند.
با این حال، مسوولان حکومتی در بدخشان میگویند که در حال حاضر دهها تن از این دختران در شفاخانههای دولتی و خصوصی جذب شدهاند و تلاش میکنند فرصتهای بیشتری فراهم کنند.
از سوی دیگر، شماری از سازمانها و مراکز درمانی در بدخشان میگویند که بیشتر این فارغان مدرک دارند و فاقد مهارتهای عملی هستند.
آنان از مسوولان انستیتوتهای خصوصی میخواهند که در کنار درس نظری، تلاش کنند که برای دانشجویان خود فرصتهای کار عملی نیز فراهم سازند.
گفتنی است که در سه سال گذشته، صدهاتن از انستیتوتهای خصوصی علوم پزشکی در فیضآباد از بخشهای پرستاری و قابلگی مدرک فراغت گرفتهاند و درحالحاضر بسیاری از آنان بیکار و خانهنشین هستند.