
شریک سازید:
در حملهی انتحاری عصر روز دوشنبه در کابل، بیش از ده تن جان باختند؛ اما در این میان، بدخشان بیشترین تعداد جانباختگان را دارد
براساس اطلاعاتی که در اختیار رسانهی اطلاعات شهر قرار گرفته است، در این رویداد شش تن از جوانان دانشآموختهی بدخشان جان خود را از دست دادهاند. این جوانان که از ولسوالیهای بهارک، تگاب، ارگو، یفتلپایان و دروازها میباشند، بیشترشان تا مقاطع دکترا و کارشناسی ارشد(ماستری) تحصیل کرده بودند.
این افراد شامل محمد عباس ارشد، حجتالله میرزایی، احمد امین ناصریار، الهامالدین یمین، وحیدالله نوری، و خیرالدین مظهری هستند.
حجتالله میرزایی، مدرک دکترا داشت و به عنوان استاد دانشگاه، نویسنده و فعال اجتماعی فعالیت میکرد. او از باشندههای ولسوالی درواز بود و در یکی از دانشگاههای خصوصی در کابل سمت معاونت علمی را بر عهده داشت. میرزایی تحصیلکردهی جمهوری اسلامی ایران بود و سالها در کابل به فعالیتهای علمی و فرهنگی مشغول بود.
احمد امین ناصریار، دیگر جانباختهی این رویداد، از ولسوالی تگاب ولایت بدخشان بود و به عنوان کارمند دادستانی کل حکومت پیشین فعالیت داشت. او در حال حاضر در یکی از بخشهای ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام کار میکرد. دوستانش در شبکههای اجتماعی نوشتهاند که ناصریار با تحمل زحمات فراوان تحصیل کرده بود و آرزوهای بزرگی برای خدمت به کشور و مردمش داشت.
الهامالدین یمین، فرزند امرالدین یمین از ولسوالی بهارک، دانشآموختهی رشتهی حقوق بود و از چندین سال پیش در ادارهی دادستانی کل و ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام فعالیت میکرد. او به تازگی ازدواج کرده بود و تصمیم داشت تحصیلاتش را تا مقطع دکترا تکمیل کند.
وحیدالله نوری، باشندهی ولسوالی بهارک، به عنوان کارمند در ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام مشغول به کار بود.
خیرالدین مظهری، از ولسوالی یفتلپایان، در رشتهی حقوق و علوم سیاسی تحصیل کرده بود. او حافظ قرآن کریم بود و از چندین سال پیش به عنوان دادستان در کابل فعالیت داشت.
محمد عباس ارشد، فرزند عبدالواحد از روستای چاردرهی ولسوالی ارگو، یکی دیگر از جانباختگان این رویداد است. عباس در رشتهی حقوق تحصیل کرده بود و از سالها پیش در بخشهای مختلف حقوقی فعالیت میکرد.
این رویداد واکنشهای گستردهای را برانگیخته و صدها نفر در بدخشان نسبت به جان باختن این افراد اظهار همدردی کردهاند. کاربران شبکههای اجتماعی مرگ این جوانان را که از کادرهای علمی و نخبگان بدخشان بودند، ضایعهای جبرانناپذیر خوانده و آن را ضربهای بزرگ به جامعه علمی و فرهنگی این ولایت دانستهاند. بسیاری از مردم، به یادآوری دستاوردها و خدمات قربانیان این رویداد پرداخته و بر ضرورت حفظ یاد و خاطرهی آنان تأکید کردهاند. این فاجعه نه تنها خانوادههای داغدار بلکه جامعهی علمی و فرهنگی بدخشان را نیز به سوگ نشانده و غم و اندوهی عمیق را در دلهای مردم بهوجود آورده است.
گفتنی است که مهاجم انتحاری عصر روز دوشنبه ۱۲ سنبله، زمانی که کارمندان ریاست نظارت و تعقیب فرامین و احکام راهی خانههای خود بودند، خودش را در میان کارمندان این اداره منفجر کرد.