شریک سازید:
شماری از شهروندان بدخشان از افراد پولدار در این ولایت میخواهند که در بخشهای زیرساختی سرمایهگذاری نمایند.
گزارش: جلالالدین جوینده
این شهروندان میگویند که بسیاری از این افراد دستکم در دو دههی پسین پولهای خود را در موارد بیهوده به مصرف رسانیدند و کمترین سهمی در نوسازی و بازسازی بدخشان نداشتند.
شهروندان بدخشان به این باور اند که این ولایت ظرفیت های کلان برای سرمایهگذاری در بخشهای تولید برق، ایجاد شرکتهای تولیدی، صنایع دستی، مخابرات و تکنالوژی، تحصیلات عالی، بهداشت، گردشگر و رسانهای دارد.
نیکمحمد، آموزگار در یکی از مکتبهای خصوصی در فیضآباد به خبرنگار اطلاعات شهر میگوید که بدخشان در سطح کلان کشوری بازرگان دارد؛ اما این افراد کمترین تمایلی برای سرمایهگذاری در زادگاهی خود ندارند.
او به این باور است که استخراج معادن طلا در سالهای پسین به رقم افراد پولدار در این ولایت افزوده؛ اما کسانیکه به تازگی صاحب ثروت شدهاند موارد مصرف پول را نمیدانند.
عنایتالله دانش، دانشجوی مقطع کارشناسی اقتصاد در دانشگاه کابل نیز به این باور است که سرمایهگذاری بدخشانیها زودتر میتواند بدخشان را به توسعه برساند.
آقای دانش میگوید:« اگر پولدار های بدخشان که تعداد شان کم هم نیست در خود بدخشان سرمایهگذاری کنند، از یکسو پول شأن گم نمیشود و میتوانند به سرمایهی خود بیفزایند، از سوی دیگر برای نسل جوان و بیکار بدخشان اشتغالزایی صورت میگیرد، مواد خام بدخشان با قیمت مناسب به فروش میرسد و به این ترتیب بدخشان به یک ولایت تولیدی بدل میگردد.»
در همینحال، مسوولان در ریاست صنعت و تجارت نیز از این خواست شهروندان بدخشان استقبال میکنند و تاکید دارند که برای سرمایهگذاری در این ولایت با سرمایهگذاران همکاری همهجانبه خواهند کرد.