شریک سازید:
حکومت محلی بدخشان در یک اقدام تازه کمیتهای را تشکیل داده است که چگونگی ساختوساز شهرکها و بازارچههای محلی در سطح ولسوالیها را برمبنای ماستر پلان شهری ارزیابی میکند.
گزارش: فخرالدین قاریزاده
مقامهای محلی بدخشان از تلاشهای تازه به هدف توسعهی شهرکها و بازارچههای محلی خبر میدهند.
محمد ایوب خالد، والی بدخشان، برای بررسی چگونگی ساختوساز شهرکها و بازارچهها در سطح ولسوالیها یک کمیتهی ویژه ایجاد کرده است.
دفتر رسانههای والی بدخشان اعلام کرد که رهبری این کمیته را ریاست تأمیناتی ولایت برعهده دارد و روز گذشته(یکشنبه، ۲۴ سرطان) به گونهی رسمی فعالیت خود را آغاز کرد..
آقای خالد در دیدار با اعضای این کمیته به آنان وظیفه سپرده است که چگونگی ایجاد بازارچهها و شهرکها را مطابق ماسترپلان شهری از نزدیک بررسی نموده و گزارشهای دقیق خود را به رهبری ولایت ارایه دهند.
با این حال، مسوولان این کمیته میگویند که بر مبنای دستور رهبری ولایت بدخشان فعالیت خود را از ولسوالی مرزی اشکاشم آغاز خواهند کرد
در همینحال، آگاهان امور اقتصادی در فیضآباد تاکید میکنند که توسعهی متوازن و هماهنگ شهرکها و بازارچهها در سطح ولسوالیها میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی مناطق مختلف ولایت بدخشان کمک کند.
به گفتهی آنان باید هدف اصلی این نلاشها، ایجاد زیرساختهای مناسب برای توسعه اقتصادی و ارتقای سطح زندگی مردم در مناطق روستایی باشد.
همزمان با این
باشندهگان ولسوالیها نیز از این اقدام استقبال کرده و امیدوارند که با ایجاد شهرکها و بازارچههای جدید، فرصتهای شغلی بیشتری فراهم شود و اقتصاد محلی رونق یابد.
نذیر احمد یکی از ساکنان ولسوالی اشکاشم گفت:«این اقدام میتواند به بهبود زیرساختهای منطقه کمک کرده و فرصتهای اقتصادی جدیدی برای مردم فراهم کند. ما امیدواریم که این برنامهها به زودی عملی شوند و نتایج مثبت آن را مشاهده کنیم.»
سید عبدالوهاب آموزگار در یکی از مکاتب ولسوالی مرزی خواهان به اطلاعات شهر گفت:«تلاشهای تازه برای توسعهی شهرکها و بازارچههای محلی در بدخشان، گامی مهم در جهت توسعه اقتصادی و اجتماعی این ولایت محسوب میشود. با نظارت و برنامهریزی دقیق، میتوان امیدوار بود که این اقدامات به بهبود وضعیت زندگی مردم و رونق اقتصادی منطقه منجر گردد.»
این در حالی است که بسیاری از شهرک و بازارچههای محلی در سطح ولسوالیهای بدخشان بدون برنامهریزی معیاری و برابر با معیارهای شهرسازی ساخته شدهاند که با افزایش جمعیت پاسخگوی نیازمندیهای مردم محل نیستند.