شریک سازید:
سازمان جهانی غذا (WFP) از توقف کمکهای بشریاش برای شش ماهی آینده به شمول بدخشان در سراسر افغانستان خبر داد.
اطلاعات شهر، فیضآباد: مسولان در این سازمان میگویند که از بهر کمبود شدید بودجه مجبور شده اند توزیع کمکهای اضطراری بشری را برای میلیونها شهروند آسیبپذیر افغانستان متوقف کنند.
ضیاءالدین صافی، سخنگوی سازمان جهانی غذا، در پاسخ به پرسشهای اطلاعات شهر گفت که این برنامه به شمول ولایت بدخشان در سراسر کشور قابل تطبیق خواهد بود.
به گفتهی آقای صافی، سازمان جهانی غذا، پس از ماه می سال روان میلادی دیگر قادر به اریهی کمکهای بشری برای خانوادههای آسیب پذیر از فقر و گرسنگی در افغانستان نیست.
سازمان جهانی غذا که در دوسال پسین نیمی از نفوس افغانستان را تحت پوشش کمکهای بشری قرار داده بود؛ اما می گوید که پس از ماه می کمتر از نیم میلیون شهروند افغانستان که هیچ وسیلهی دیگر برای زنده ماندن ندارند، کمکهای بشری این سازمان را دریافت خواهند کرد
سخنگوی این سازمان میگوید: "سازمان جهانی غذا بدلیل کمبود بودجه، باید از ماه می به بعد کمکهای بشری خود را متوقف کند، در این ماه می تنها دو نیم میلیون نفر کمک دریافت خواهند کرد؛ اما از ماه جولای به بعد تنها قادر به ارایه کمکهای بشری برای کمتر از نیم میلیون شهروند افغانستان هستیم که در بدترین حالت گرسنگی قرار دارند و دیگر هیچ وسیلهی برای زنده ماندن ندارد".
به گفتهی دفتر سازمان جهانی غذا در کابل، این کاهش تنها بر روند ارایهی کمکهای اضطراری بشری تاثیر میگذارد؛ اما سایر برنامهها از جمله درمان کوکان سوء تعذی و مادران شیرده به حالت عادی جریان خواهد داشت:" برای زمستان آینده، سازمان غذایی جهان قصد دارد کمکهای غذایی خود را از ماه اکتوبر 2014 به شمول بدخشان در سراسر افغانستان از سربگیرد، برای شش ماهی آینده سازمان غذایی جهان در افغانستان برای تمام فعالیتهای خود به بیش از ششصد میلیون دالر امریکایی نیاز دارد".
با این حال، شماری از خانوادههای بیبضاعت و فقیر در بدخشان که یگانه منبع عاید شان در دوسال پسین کمکهای بشردوستانه سازمان جهاني غذا بوده است؛ باشنیدن خبر توقف این کمکها به شدت نگران شده اند. این افراد میگویند، اگر در ماههای پیشرو به انان کمک نرسد، گرسنگی افزایش خواهد یافت و حتا احتمال بروز فاجعهی انسانی نیز دور از تصور نیست.
تاجالدین، یک باشندهی ولسوالی درایم می گوید:" اگر این کمکها قطع شود، مردم مشکلات زیاد را متقبل خواهند شد، گرسنگی افزایش می یابد و قیمت مواد غذایی افزایش پیدا میکند. ما از مسوولان حکومت و سازمان جهانی غذا میخواهیم که برای رفع مشکلات اقتصادی مردم راههای جدید کمکرسانی را پیدا کنند".
سید محب سعیدی، دیگر باشندهی ولسوالی کشم، نیز خواستار دوام توزیع کمکهای بشری برای مردم است:" مردم ما غریب و بیبضاعت هستند و امیدواریم که کمکها قطع نشود، ما از امارت اسلامی میخواهیم که با رهبری این سازمان صحبت کنند که کمکهای شان را دوام بدهند".
اما سخنگوی سازمان جهانی غذا در پاسخ به این نگرانی مردم بدخشان می گوید که پس از شش ماه آینده و در آغاز ماه اکتوبر توزیع کمکهای بشری خود را به شمول بدخشان در بخشهای مختلف افغانستان از سر میگیرد و هفت میلیون شهروند اسیبپذیر افغانستان را در زمستان سرد تحت پوشش قرار خواهد داد.
این در حالیست که در یک سال پسین حدود صدهزار خانواده در سراسر ولایت بدخشان کمکهای غذایی و نقدی سازمان جهانی غذا را دریافت می کردند؛ اما در صورت توقف این کمکها، این رقم در شش ماهی پیشرو به صدها خانواده کاهش خواهد یافت.