شریک سازید:
شماری از باشندههای فیضآباد که در مربوطات شهر نو و نواحی ششم و هفتم زندگی میکنند، از افزایش نگرانکننده زبالهها در دریای کوکچه شکایت دارند.
گزارش: حسیبه سلیمی
به گفتهی آنان، این چالش نه تنها محیط زیست، بلکه سلامت عمومی را نیز به خطر انداخته است.
باشندگان نواحی سوم، پنجم، ششم و هفتم در شهر فیضآباد به خبرنگاران اطلاعات شهر میگویند که فاضلاب از مناطق مختلف به دریا مدغم میشود و باعث آلودگی شدید دریای کوکچه گردیده است
روحالله یکی از باشندگان ناحیه پنجم گفت: "هر روز شاهد ورود فاضلاب به دریا هستیم و هیچ اقدامی برای جلوگیری از این وضعیت انجام نمیشود."
افزون بر این، شهروندان فیضآباد میگویند که زبالههای پزشکی نیز به دریا رها میگردند که میتواند خطرات جدی برای سلامت عمومی به همراه داشته باشد.
فوزیه، یکی از ساکنان منطقهی دشتخمچان گفت "این زبالهها شامل سرنگها، دستکشها و سایر مواد پزشکی است که از سوی تعدادی از کلینیکهای شخصی در دریا رها میشوند و میتوانند باعث انتقال بیماریها شوند."
از سویی دیگر، برخی منازل مسکونی در کنارههای دریا تشناب ساختهاند که فاضلابهای خانگی را مستقیماً به دریا وارد میکنند.
نیکمحمد، یک باشندهی ناحیهی سوم فیضآباد میگوید که از چندین سال به اینسو آب دریا از استفاده بیرون شده است و حتا قابل وضوء گرفتن نیست.
او گفت:« ما ۲۰ تا ۳۰ سال پیش حتا از همین دریا برای خورد و نوش استفاده میکردیم؛ ولی حالا آنقدر آلوده شده که حتا نمیشود دستهای خود را هم تمیز کنیم. در کنار تشنابهای مردم، حمامها، موترشوییها، رستورانها و حتا شفاخانهها آبهای آلوده و فایده شده را به دریا سوق میدهند.»
با اینحال، باشندگان فیضآباد خواستار اقدام فوری نهادهای محلی برای حل این مشکلات هستند و امیدوارند که با تدابیر مناسب، آلودگی دریای کوکچه کاهش یابد و سلامت عمومی تضمین شود.
این درحالی است که پیشتر باشندگان شهرنو نیز از رهاسازی زبالهها و فاضلاب در کانال عمومی شکایت داشتند؛ اما ظاهراً دیده میشود که با گذشت ماهها از این شکایت مردم به این موضوع توجهی صورت نگرفته است.