شریک سازید:
نبود درمانگاه در ارگو؛ ولسوالی که ۲۳۰ هزار جمعیت دارد، برای مردم دردسرساز شده و روستانشینها را برای درمان بیماران شان با مشکل جدی روبرو کرده است.
گزارش: فخرالدین قاریزاده
باشندهگان ولسوالی ارگو در ولایت بدخشان از نبود درمانگاه برای تداوی بیماران شان شکایت دارند.
به گفتهی آنان این ولسوالی با دوصد وسیهزار جمعیت یک مرکز بهداشتی جامع با دو پرستار دارد.
عبدالقهار غفاری، دوافروش در مرکز این ولسوالی میگوید که در این مرکز بهداشتی حتا پزشک معالج استخدام نشده و بیماران توسط پرستاران درمان میشوند.
به گفتهی این باشندهی ولسوالی ارگو، نبود درمانگاه بستردار سبب شده است که مردم با مشکلات جدی روبرو شوند و برای درمان بیماران شان به مرکز ولایت مراجعه کنند.
عبدالحکیم، دیگر باشندهی این ولسوالی از عدم توجه حکومتها در دوههی گذشته انتقاد میکند که به گفتهی او باوجود امکانات فراوان به یگانه خواست آنان که ارتقای این مرکز به درمانگاه بود رسیدگی نکردهاند.
او از رهبران حکومت سرپرست افغانستان به ویژه وزارت صحت عامه میخواهد که برای رفع مشکل مردم و ارایهی خدمات بهداشتی این مرکز را به درمانگاه ۲۰ بستر ارتقا دهند.
عبدالحکیم، میگوید:«ارگو بزرگترین ولسوالی بدخشان است ولی به اندازه یک قریه برایش امکانات نمی دهند. ما در ۱۵ کیلومتری فیضآباد هنوز سرک درست نداریم، برق نداریم و از همه مهمتر شفاخانه نداریم و مردم از قریه های دور ۴ تا ۸ ساعت راه را پیموده به مرکز ولسوالی میرسند ولی بخاطر نبود شفاخانه و داکتر دولتی مجبور می شوند که به مرکز ولایت بروند.»
سیف الدین آموزگا در یکی از مکتبهای این ولسوالی که برای درمان همسرش به شفاخانهی ولایتی فیضآباد آمده است، به خبرنگار اطلاعات شهر میگوید که در این ولسوالی پزشکان دولتی فعالیت ندارند و خدمات بهداشتی را پرستاران عرضه مینمایند.
او گفت که، پس از چند بار مراجعه به مرکز بهداشتی ولسوالی در نهایت مجبور شده است که برای درمان بیشتر به فیضآباد بیاید؛ زیرا نسخههی تجویز شده از سوی پرستاران هیچ نتیجهی مثبت نداده است.
سیف الدین می گوید:«ما در مرکز صحی ولسوالی داکتر نداریم و یک دونفر مرد و زن که فکر کنم فارغ صنف ۱۴ بخش طبابت استند فعالیت میکنند و یگان دوا برای مردم میدهند.»
درهمینحال، امینالله طیب، معاون والی بدخشان در گفتگو با اطلاعات شهر مشکلات مردم در این ولسوالی در مورد عدم دسترسی به خدمات بهداشتی را میپذیرد و تاکید دارد که برای حل این چالش با مقامها در وزارت صحت عامه صحبت خواهند کرد.
آقای طیب میپذیرد که ولسوالی ارگو به عنوان بزرگترین ولسوالی در بدخشان باید به خدمات اساسی بهداشتی دسترسی داشته باشد؛ اما میگوید که در گذشتهها هیچ توجهی به این ولسوالی صورت نگرفته است.
معاون والی بدخشان به باشندهگان این ولسوالی اطمینان میدهد که برای رفع این چالش کوشش همهجانبه خواهد نمود.
این درحاللیست که پیشتر قلندر عباد، سرپرست پیشین وزارت صحت عامه در سفرش به ولایت بدخشان به اطلاعات شهر از تلاشهای جدید برای ساخت درمانگاه در یکصد ولسوالی کشور خبر داده بود که شماری از ولسوالیهای بدخشان نیز شامل این برنامه است.
اما تااکنون مشخص نیست که این برنامه تطبیق خواهد شد و یا بابرکناری آقای عباد از سمت این وزارت برنامههای انکشافی او نیز از تطبیق بازخواهند ماند.