شریک سازید:
دهها بانوی خبرنگار در بدخشان که برای فعالیتهای خبرنگاری و دسترسی به اطلاعات با مشکل روبرو بودند،کارتهای شناسایی دریافت کردند.
گزارش: آسیه امانی
مسولان درریاست اطلاعات وفرهنگ میگویند که این کارتها از بهر فراهمآوری سهولتها در جمعآوری اطلاعات و فعالیتهای خبرنگاری به آنان توزیع شده است.
ذبیحالله امیری، رییس اطلاعات و فرهنگ بدخشان امروز (دوشنبه، ۲۱ جوزا)در نشستی با بانوان خبرنگار در فیضآباد گفت که در روشنایی ارزشهای اسلامی وقانون رسانههای همگانی از فعالیت خبرنگاری بانوان در جهت اطلاعرسانی حمایت مینماید.
آقای امیری، از بانوان خبرنگار دربدخشان خواست که برای بازتاب صدای مردم و انتقال مشکلات آنان جهت رسیدگی به مراجع دولتی به گونهی معیاری فعالیت نمایند.
در همینحال حکمت اللهمحمدی، آمر اطلاعات در این اداره میگوید که این کارتها میتوانند برای بانوان خبرنگار در جهت دسترسی به اطلاعات موثر واقع گردند.
به گفتهی آقای محمدی آنان امروز برای ۳۰ تن که از آدرس رسانههای مختلف معرفی شده بودند، کارت شناسایی توزیع کردند.
همزمان با این شماری از کسانی که این کارتها را دریافت کردهاند امیدوار اند که پس از این بتوانند به اطلاعات مورد نیاز شان دسترسی بهتر پیدا کنند.
رقیبه حمیدی مسوول بخش زنان یک نهاد حمایت کننده از رسانهها در فیضآباد میگوید که توزیع کارت از آدرس ریاست اطلاعات و فرهنگ به عنوان یک نهاد دولتی میتواند برای خبرنگاران سهولت بیشتر ایجاد نماید.
بانو حمیدی گفت:« پیش از این که خبرنگاران ما این کارت را نداشتند، مراجع دولتی از ارایه اطلاعات به آنان خودداری میکردند؛ اما حال این کارت به اعتبار خبرنگاران محلی ما میافزاید و در قسمت دسترسی به اطلاعات نیز میتواند موثر واقع گردد.»
نجلا شیرزاد خبرنگار در فیضآباد به اطلاعات شهر گفت:«ما پیش از این برای جمعآوری اطلاعات با مشکل روبرو بودیم و برخی نهادها و منابع خبری هنگام مراجعه از ما کارت شناسایی میخواستند. امیدواریم با این کارت بتوانیم به اطلاعات مورد نیاز مان دسترسی بهتر پیدا کنیم.»
از سویی هم شماری از آگاهان امور رسانهای در بدخشان از فراهمآوری سهولتها برای تامین حق دسترسی به اطلاعات استقبال میکنند؛ اما از مراجع مسوول دولتی و نهادهای حمایت کنندهی رسانهها میخواهند که در شناسایی خبرنگاران واقعی توجه بیشتر نمایند.
به گفتهی آنان، خبرنگاری شغل ساده نیست و باید کسانی به عنوان خبرنگار شناخته شوند که در این حوزه دانش تخصصی و تجربهی عملی کار در رسانهها را داشته باشند.
این در حالیست که، هم اکنون سه رسانهی دیداری، ۱۱ رسانهی شنیداری و دو رسانهی چاپی به شمول فیضآباد در ولسوالیهای کشم، بهارک و جرم ولایت بدخشان فعالیت میکنند.